Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Valeriu Ostalep: Frauda cu gazele este cea mai mare pagubă din istoria Moldovei

27 dec. 2023,, 16:15   Economie
6052 1

După alegerile prezidențiale, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare, se va diviza în parlament în cel puțin trei fracțiuni, iar cea mai mare dintre ele va fi controlată de actualul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care deține o mulțime de informații financiare despre camarazii săi.

Această opinie a fost exprimată de expertul în securitate și fostul viceministru de Externe Valeriu Ostalep în cadrul emisiunii Morari.live.

"Atunci cînd va deveni clar că PAS pierde inevitabil puterea, iar acest lucru va deveni clar imediat după alegerile prezidențiale, cu siguranță mă aștept ca imediat PAS să se "scindeze" în cel puțin trei fracțiuni. Iar cea mai mare dintre ele va fi cea a lui Andrei Spînu", a declarat Valeriu Ostalep.

Potrivit lui, acest lucru se datorează faptului că Spînu astăzi controlează cu adevărat situația.

"Există o mulțime de suspiciuni de ce, nu în ultimul rînd sînt informațiile financiare despre toți camarazii lor. Dintr-un motiv oarecare, el le are în posesia sa", a declarat expertul în securitate.


În același timp, el consideră că înșelătoria cu gazul comisă de Andrei Spînu și alții a adus Moldovei cel mai mare prejudiciu din istoria sa, iar noile autorități vor trebui să facă o investigație serioasă în acest sens.

"În opinia mea, aceasta este cea mai mare lovitură din istorie. Au fost comise o mulțime de infracțiuni economice împotriva noastră. Dar luate în ansamblu, daunele care au fost aduse de această schemă de la Spînu și toți ceilalți implicați, cred că este cea mai mare pagubă care ne-a fost adusă în istorie, avînd în vedere cum a scăzut nivelul și calitatea vieții noastre, cum suferă întreprinderile din această cauză. Cu siguranță, aceasta este o chestiune penală a viitorului. Puteți fi siguri", a declarat Valeriu Ostalep.

115
3
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?