Una dintre cele mai mari companii de mobilă din Europa planifică să-și lanseze afacerea în Moldova

Una dintre cele mai mari companii de mobilă din Europa planifică să-și lanseze afacerea în Moldova

Una dintre cele mai mari fabrici de mobilă din Europa – compania germană “Polipol” – planifică să-și extindă afacerea şi să lanseze o întreprindere în Moldova. 


Declaraţia a fost făcută de reprezentanţii companiei în cadrul întrevederii cu ministrul Economiei şi Infrastructurii al Moldovei, Chiril Gaburici, transmite Noi.md.


După cum informează ministerul de profil, în cadrul dialogului aceştia s-au arătat interesaţi de facilităţile Zonelor Economice Libere (ZEL) din ţara noastră. 


Potrivit lui Chiril Gaburici, autorităţile moldoveneşti susțin și apreciază companiile internaționale care își extind activitatea și în Republica Moldova. Oficialul i-a asigurat pe oamenii de afaceri germane de tot suportul necesar din partea statului pentru eventuali investitori, menţionînd că o nouă afacere înseamnă sute de locuri de muncă, aici, acasă. 


Tot în cadrul acestei întrevederi, Chiril Gaburici a vorbit despre reformele realizate pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și atragerea investițiilor, îmbunătățirea securității energetice și a infrastructurii. 


Reprezentanții fabricii de mobilă s-au arătat motivați de avantajele ZEL și au apreciat deschiderea Ministerului Economiei și Infrastructurii în susținerea antreprenorilor străini. 


Compania germană de producție, lider pe piața de mobilă tapițată cu produse de calitate superioară, a fost fondată în anul 1990. Astăzi, „Polipol” are peste 5 000 de angajați și un venit anual de peste 400 milioane de euro.


 


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load