Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Ugra este dispusă să extindă relațiile de cooperare și comerț cu Moldova

24 noi. 2022,, 21:30   Economie
2727 0

Regiunea autonomă Hantî-Mansi - Ugra este dispusă să extindă cooperarea și comerțul cu Moldova, în special, este interesată de achiziționarea fructelor și legumelor moldovenești și a altor produse.

Despre acest lucru a declarat guvernatorul acesteia, Natalia Komarova, în cadrul conferinței de presă anuale, răspunzînd la o întrebare din partea Moldovei privind perspectivele extinderii relațiilor, dezvoltării cooperării dintre Moldova și regiunea autonomă Hantî-Mansi, inclusiv în contextul semnării anterioare a acordurilor de înfrățire între orașele Chișinău-Surgut, Comrat-Nijnevartovsk, relatează Noi.md

A fost remarcat faptul că delegația moldovenească, care a vizitat anterior Ugra, a rămas foarte impresionată de regiunea Hantî-Mansi și de potențialul său comercial, economic, educațional, cultural, sportiv și se declară pentru extinderea legăturilor.

Natalia Komarova, guvernatorul regiunii autonome Hantî-Mansi-Ugra, a menționat că oaspeții din Moldova sînt întotdeauna bineveniți în Ugra, iar autoritățile locale vor sprijini proiectele interesante, reciproc avantajoase, orientate spre dezvoltarea businessului.

"Bine ați venit! Sîntem extrem de interesați de dezvoltarea acestui tip de relații! De asemenea, avem cele mai calde amintiri de la întîlnirile cu delegația moldovenească de la începutul anului și sperăm foarte mult că domeniile de cooperare asupra cărora am convenit se vor dezvolta. Este vorba despre furnizarea din Ugra în Moldova a lemnului și produselor din prelucrarea lemnului, achiziționarea de fructe și legume moldovenești și alte produse. Acest lucru este întotdeauna important pentru noi, pentru că noi trăim într-o regiune nordică. Vrem să completăm cooperarea cu proiecte reale, acorduri reale, comerț reciproc", a subliniat Natalia Komarova.

Ea a remarcat perspectivele bune de dezvoltare a cooperării în domeniul educației, atrăgînd atenția asupra programelor de învățămînt și ofertelor disponibile pentru tinerii din Moldova.

"Sîntem pregătiți, universitățile noastre sînt gata să primească studenți, să implementeze proiecte la nivel inter-universitar, să desfășoare cercetări și dezvoltări comune. Sînt sigur că tinerii talentați vor găsi un domeniu de muncă și cooperare. De asemenea, mizăm pe dumneavoastră în ceea ce privește dezvoltarea expediției noastre media internaționale în Moldova. Sîntem recunoscători pentru oportunitățile oferite participanților săi. Acest lucru a fost foarte important, semnificativ și a avut o pondere enormă pentru ca noi să discutăm despre acorduri reale privind relațiile reciproce, nu numai la nivel de demnitari. Acestea sînt circumstanțe extrem de importante și sper că împreună vom acționa mai departe", a spus guvernatorul regiunii autonome Hanty-Mansi - Ugra.

Ea a subliniat că se deschid perspective bune pentru cooperare, ținînd cont de înfrățirea orașelor Surgut și Nijnevartovsk din partea Ugra cu Chișinău și Comrat din partea Moldovei.

"Nimeni nu va face nimic mai bun decît oamenii pentru oameni. Și acesta este acel moment și acele proiecte care creează condiții pentru relații reciproce între oamenii de o parte și de cealaltă, din diferite orașe. Prin urmare, avem mult de muncă, este important să găsim modalități și oportunități de a nu ne împiedica de acele obstacole pe care anumiți teoreticieni încearcă să le creeze punînd bariere în comunicarea între oameni. Acest lucru este important. Aici, eforturile fiecăruia dintre noi au o anumită pondere, o importanță enormă. De aceea noi sîntem alături de voi și să știți că pe harta lumii există un loc unde veți fi întotdeauna bineveniți, încălziți. În ciuda faptului că sîntem de la nord, știm să oferim căldură și să apreciem acest lucru", a spus Natalia Komarova.

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?