X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Statele Unite ale Americii vor oferi țării noastre asistență financiară nerambursabilă

24 noi. 2022,, 14:15   Economie
2320 1

Țara noastră va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Parlamentul ratificat celui de-al 14-lea Amendament la acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA. Proiectul a fost votat în două lecturi de 55 de deputați.

Finanțarea adițională de 19,5 milioane de dolari va fi valorificată pentru consolidarea securității energetice a țării noastre, reducerea dependenței de Federația Rusă prin conectarea elementelor-cheie cu sistemele europene, precum și diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

După acordarea finanțării suplimentare, Republica Moldova va beneficia, în total, de asistență nerambursabilă în valoare de 172 728 297 de dolari.

Reamentim că Republica Moldova va primi 100 milioane de euro pentru a face față crizei energetice și a refugiaților. Declarația a fost făcută de președintele francez, Emanuel Macron, la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova de la Paris.

1
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?