X 
Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Spînu: "Moldova așteaptă reluarea furnizării energiei electrice din Transnistria"

1 dec. 2022,, 11:15   Economie
3964 0

Autoritățile moldovenești așteaptă reluarea furnizării de energie electrică de la Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan situată în regiunea transnistreană, pentru a acoperi deficitul și a înlocui livrările mai scumpe din UE.

Despre acest lucru a anunțat Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu, într-un interviu acordat Jurnal TV, scrie tass.ru.

"Marți am avut discuții [cu partea transnistreană]. Am propus un scenariu în care centrala GRES moldovenească va furniza energie electrică pentru întreaga țară. Gazprom a confirmat volumul livrărilor în Republica Moldova în mărime de 5,7 milioane de metri cubi pe zi. Sper că în zilele următoare vom primi un răspuns [din partea Transnistriei]", a informat Spînu.

Potrivit lui, Transnistria se teme că nu va avea suficient gaz pentru producerea energiei electrice.

"Poziția Chișinăului constă în faptul că în primul rînd trebuie să asigurăm țara cu energie electrică ieftină și abia apoi să ne gîndim la gaze", a spus vicepremierul.

Pînă în octombrie, Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, care face parte din componența Inter RAO, a furnizat malului drept pînă la 70% din necesarul de energie electrică la cel mai mic preț în regiunea de 61 USD pe MW/h.

6
3
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?