Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Spînu: „ Azerbaidjan - principalul partener în diversificarea surselor de energie ale R. Moldova”

2 iun. 2022,, 15:45   Economie
2997 0

Participînd la cel de-al 27-lea Forum Energetic de la Baku, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că Azerbaidjanul este principalul partener în ceea ce privește diversificarea surselor de energie ale R. Moldova.

Potrivit lui Spînu, prețurile gazelor în R. Moldova au crescut de cinci ori în ultimele șase luni, iar prăbușirea pieței a lovit țările cele mai vulnerabile, precum Serbia și R. Moldova, care nu au surse proprii de energie.

Viceprim-ministrul a remarcat potențialul foarte mare al Azerbaidjanului atît în ceea ce privește sursele de energie tradiționale, cît și cele regenerabile.

„Este necesar să creăm un mecanism de solidaritate. Nu vom obține un succes dacă nu este dezvoltat un mecanism pentru securitatea aprovizionării”, a mai spus el.

Spînu a adăugat că R. Moldova este deschisă tuturor discuțiilor pe tema sus-menționată.


De menționat că, odată cu declanșarea stării de alertă în sectorul energetic din R. Moldova, după ce concernul rus Gazprom a micșorat livrările de gaze naturale, Guvernul de la Chișinău a început să facă pași în direcția diversificării căilor de transport al gazelor naturale și furnizării energiei electrice.

La începutul acestui an, miniștrii Andrei Spînu și Nicu Popescu au purtat discuții despre posibilitatea de a procura gaz din Azerbaidjan, prin coridorul sudic a gazelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?