Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Se oferă ajutor grădinarilor din Moldova

29 noi. 2023,, 13:15   Economie
3394 0

Proiectul Livada Moldovei a îndemnat astăzi pomicultorii din ţară să acceseze fonduri pentru renovarea şi reabilitarea livezilor.

„Dețineți o plantație neproductivă de mere, cais, prun, cireș, vișin etc. și doriți să o defrişaţi pentru a planta o livadă cu soiuri performante, dotată cu sistem de irigare, plase antigrindină? Puteți avea banii prin intermediul proiectului Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare”, notează sursa citată.

Potrivit proiectului, sînt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor. În cadrul proiectului, valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de cinci mii de euro. Termenul de creditare este de maxim zece ani cu o perioadă de grație de pînă la patru ani, transmite moldpres

Finanțatorul proiectului este Banca Europeană de Investiții (BEI). Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și BEI are o valoare de 120 de milioane de euro.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?