Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Se dorește diminuarea impactul negativ al economiei asupra mediului

30 noi. 2023,, 14:12   Economie
2373 0

Mecanismele de evaluare a impactului asupra mediului și evaluare strategică de mediu vor fi aplicate la etapele inițiale de planificare a activităților economice

Parlamentul a adoptat, astăzi, inițiativa legislativă care prevede modificări în mai multe acte normative în vederea implementării mecanismelor de evaluare a impactului asupra mediului și evaluare strategică de mediu. Potrivit Ministerului Mediului, elaborarea acestui proiect de lege a fost condiționată de impactul negativ asupra mediului și sănătății umane generat de activitățile economice.

Conform documentului, aceste mecanisme urmează a fi aplicate la etapele inițiale de planificare a activităților economice și de elaborare a documentelor de politici în scopul identificării, prevenirii și minimizării efectelor directe sau indirecte pe care le pot avea acestea asupra mediului și sănătății populației. Modificările legislative propuse mai vizează revizuirea și reformularea unor atribuții ale Ministerului Mediului, precum și abrogarea unora dintre acestea, în partea ce ține de evaluarea impactului asupra mediului și eliberarea avizelor expertizei ecologice de stat pentru activități ce nu necesită acord de mediu, precum și eliberarea actelor permisive persoanelor fizice și juridice pentru practicarea activităților de întreprinzător cu impact asupra mediului etc. Începînd cu 2018, aceste atribuții au fost preluate de Agenția de Mediu.

Inițiativa legislativă a fost aprobată în lectura a doua de 72 de deputați.

1
0
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?