X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Șase autorizații și certificate nu vor mai fi obligatorii pentru antreprenori

7 feb. 12:03   Economie
1776 0

Interacțiunea antreprenorilor cu Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), Centrul Național de Acreditare din Moldova (MOLDAC) și Institutul Național de Metrologie (INM) va fi simplificată.

Șase dintre serviciile publice prestate de aceste instituții vor fi digitalizate, iar altele vor fi prestate în mod proactiv. O hotărîre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv.

Astfel, în cadrul ANRCETI se digitalizează eliberarea permisului tehnic pentru utilizarea staţiilor de radiocomunicaţii și depunerea notificării de către persoana fizică sau juridică care intenţionează să furnizeze servicii poştale. La MOLDAC, actul de acreditare a organismelor de evaluare a conformității nu va mai fi un act permisiv obligatoriu pentru antreprenori și va fi prestat digital prin platforma instituției, iar la INM va putea fi solicitat digital certificatul de aprobare de model și buletinul de verificare metrologică.

Inițiativa de adaptare a cadrului normativ face parte din planul de digitalizare a 75% a serviciilor de care beneficiază mediul de afaceri, pînă la finele anului 2024, și prestarea a 100% de servicii publice în format digital, pînă în 2030.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?