X 
Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1453

Сare este situația cu floarea soarelui în Moldova

23 iun. 16:00   Economie
9679 0

În prezent, nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește cantitatea de semințe de floarea-soarelui.

Declarația aparține secretarului de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, scrie agroexpert.md.

„Acum nu trebuie să avem nici o îngrijorare. Pe teritoriul Republicii Moldova, semințe de floare soarelui în exces sau probleme în întreprinderea agricolă nu sînt. Probabil, probleme ar putea apărea doar atunci cînd vom avea recolta nouă, sfîrșit de august - început de septembrie”, susține Șarban.

Pînă atunci, autoritățile promit să continue să monitorizeze situația.

„Pe 28 iunie se încheie perioada de licențiere a importului de cereale și semințe de floarea soarelui. Astfel, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este în căutarea soluțiilor legale care ar proteja producătorul autohton de supravolumele prezente pe teritoriul țării sau de diminuare de preț”, a punctat Vasile Șarban.


Precizăm că, pe toată perioada de activitate a Comisiei de licențiere a importului de cereale și semințe de floarea soarelui au fost 13 solicitări din partea agenților economici.

Anterior, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat că stocul de semințe de floarea-soarelui în Moldova constituie aproximativ 350 de mii de tone. Declarație ce ar infirma speculațiile privind lipsa de stocuri de semințe de floarea-soarelui.

Ulterior, oficialul a concretizat că agricultorii din Republica Moldova ar deține 60 de mii de tone de semințe de floarea soarelui.

5
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?