X 
Transnistria stiri: 1326
Eurovision stiri: 494

Rusia a permis 20 de întreprinderi din Moldova să reia exportul de fructe

1 dec. 2022,, 19:00   Economie
3059 0

Rosselkhoznadzor a permis altor 20 de întreprinderi din Moldova reluarea exportului de fructe și legume în Rusia.

Potrivit Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Rusiei (Rosselkhoznadzor), în special, Rosselkhoznadzor, în cadrul ridicării treptate a restricțiilor temporare privind furnizarea de produse supuse carantinei din Republica Moldova, începînd cu 2 decembrie permite importul acestor produse pentru 20 de întreprinderi: - G.T. "Scutaru Victor", SA "GHERMES-AGROSERVICE", SRL "BOGATMOS", "FRUCT PROD GRUP" С.I., Mistin Com SRL, "AGRO-BIO-MASS" SRL, GT Meico Galina Ivan, SRL Fresh Time, SRL "Caramalac Agro", SRL "HOLDTAR GRUP", SRL "AGRODENGRUP", SRL "BIYAZ SALKIM", S.C. "AGRODENIDAN" S.R.L., "ELIT FRUCT" SRL, "GLOBALFRUCT" SRL, GT BANDALAC ALEXANDER, GT "DANILOV NICOLAI IVAN", SRL "Bakayan", SC RAABET SRL și Seedeco Semences SRL.

Se subliniază faptul că agenția a luat o astfel de decizie după ce a analizat produsele care ajung pe teritoriul Rusiei de la întreprinderile moldovenești, în privința cărora au fost impuse anterior restricții temporare.

Restricțiile temporare la importul produselor supuse carantinei din 34 de regiuni ale Moldovei au fost introduse la 15 august 2022. Motivul a fost identificarea sistematică a obiectelor de carantină pentru statele membre ale UEE în legume și fructe.

Rosselkhoznadzor a anunțat anterior că pe 7 octombrie a permis importul de fructe și legume în Rusia pentru trei întreprinderi din Moldova: GT Petru Maler, SRL Laur Matei și SRL Rusmiliud, iar din 13 octombrie 2022 a permis livrările în Rusia de la alte patru întreprinderi moldovenești: - SRL Agro-Denisimus, SRL Lauragro, SRL Odl-Agro și GT Josan Maxim Andrei.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?