X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Republica Moldova va participa la una dintre cele mai mari expoziții din lume, organizată în China

28 mar. 2023,, 19:45   Economie
2597 0

Companiile din Republica Moldova, care vor să își extindă piața de desfacere în China, vor putea participa în acest an la una dintre cele mai mari expoziții din lume.

Evenimentul va fi organizat în perioada 1-5 mai, la Guangzhou, în Republica Populară Chineză.

Exporturile produselor moldovenești au scăzut considerabil în ultimii ani din cauza pandemiei de COVID-19, iar această expoziție este o șansă ca produsele din țara noastră să fie cît mai vizibile pe piața chineză, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie, Moldova - China, Boris Foca, în cadrul unei conferințe de presă, scrie radiomoldova.md

Evenimentul, cu o participare estimată la peste 25 de mii de societăți comerciale, este considerat cel mai mare de acest gen din lume. Aceștia își vor expune produsele și serviciile pe o suprafață de circa un milion de metri pătrați, în 60 de mii de standuri. Participarea companiilor din Republica Moldova la expoziție, poate fi un bun prilej pentru identificarea unor potențiali parteneri de afaceri, promovarea brandurilor proprii, precum și o excelentă ocazie de a cunoaște firmele chineze, a anunțat președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China, Boris Foca, în cadrul unei conferințe de presă.

„Vom organiza, inclusiv, întîlniri business to business pentru toți cei care-și doresc acest lucru. Îi vom ghida la standuri, o săi ajutăm cu partea de traducere, vom face tot ce ne va sta în puteri pentru a veni cu rezultate. După cum vedem, cifrele din economia Republicii Moldova nu arată cele mai bune rezultate, astfel că și îndemnul nostru ca instituție de business este ca să aveți curaj”, a precizat Boris Foca.


Boris Foca a mai precizat că importurile din China cresc de la an la an, iar în 2022 schimburile comerciale au ajuns la aproape un miliard de euro. În același timp, la capitolul exporturi din Republica Moldova situația este mult mai gravă. Astfel, anul trecut am exportat produse moldovenești în valoare de 30 de milioane de euro.

3
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?