Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Rapoartele de audit asupra situației financiare privind reforma învățămîntului au fost examinate

22 noi. 2023,, 12:03   Economie
1947 0

Comisia de control al finanțelor publice a audiat, în cadrul ședinței de astăzi, rapoartele auditului asupra situației financiare privind proiectul „Reforma învățămîntului în Moldova” pentru anii 2021 și 2023.

Misiunea de audit a Curții de Conturi a constatat că rapoartele oferă, sub toate aspectele semnificative, o imagine corectă și fidelă, în conformitate cu cadrul de raportare financiară aplicabil, potrivit cerințelor Băncii Mondiale, fiind emise opinii fără rezerve. Rapoartele au fost remise Parlamentului, Președintelui Republicii Moldova, Guvernului, Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Finanțelor, Biroului de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova, precum și Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Potrivit recomandărilor, Ministerul Educației și Cercetării va trebui să asigure finalizarea procesului de primire-predare a bunurilor procurate și raportarea conformă a valorii rezultatelor Proiectului. O altă recomandare vizează Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, care va trebui să asigure transferarea către administrația publică locală a soldului mijloacelor financiare neutilizate din contribuțiile acesteia și să prezinte Trezoreriei de Stat cererea de închidere a conturilor. Curtea de Conturi urmează a fi informată, în termen de 6 luni, despre acțiunile întreprinse pentru executarea recomandărilor prezentate.

Proiectul „Reforma învățămîntului în Moldova” reprezintă un împrumut investițional specific, finanțat de Banca Mondială, care a sprijinit programul de reforme al Guvernului prin finanțarea activităților care consolidează calitatea educației. Valoarea proiectului este de 50 milioane de dolari.

Misiunea de audit public extern a fost realizată în conformitate cu Programul activității de audit a Curții de Conturi pe anul 2023 și a avut drept scop oferirea unei imagini fidele a rapoartelor auditate, precum și asigurarea că acestea sînt reflectate corect în conformitate cu cadrul de raportare financiară aplicabil și nu prezintă erori semnificative, cauzate de fraude sau erori.

0
0
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?