X 
Transnistria stiri: 1368
Eurovision stiri: 500

Program de stimulare a investițiilor, prezentat de Ministerul Economiei

22 iun. 2023,, 09:24   Economie
1932 0

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a prezentat în cadrul unei conferințe de presă particularitățile Programului guvernamental de stimulare a investițiilor "373".

Una dintre prioritățile de bază ale Guvernului este dezvoltarea economică, a spus ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

"Prin acest program "373" antreprenorii vor putea să-și finanțeze afacerile. Azi anunțăm lansarea acestui program, care este deja operațional. Dorim să le oferim o șansă adițională antreprenorilor să-și sporească prosperitatea afacerilor. Vor avea posibilitatea să acceseze un împrumut pentru un termen de 7 ani. Ne propunem să construim un mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor. Rata dobînzii la acest credit va fi subvenționată de Guvern și va constitui 7 la sută. Programul prevede împrumuturile de pînă la 15 milioane de lei", a spus ministrul.

Printre diomeniile vizate de program sînt, de exemplu, agricultura, învățămîntul, asistența socială. "În condițiile unor provocări generate de situația regională existentă, vrem să oferim condiții mai bune antreprenorilor", a mai spus Alaiba, transmite Noi.md.

Dumitru Pîntea, directorul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), a declarat că au fost îndeplinite și ultimele condiții ca acest program să fie funcțional, s-a depus o muncă intensă în acest sens. Toate acele 11 bănci au depus cerere de aderare la program.


"Antreprenorul nu va interacționa cu ODA, el va depune o cere de credit la una din băncile comerciale, parteneră la program. Banca va semna un contract de creditare cu antrprenorul. Pentru creditele în valută acesta va achita o dobîndă de 3 procente. Programul "373" este cel mai facil program, pe care-l propune statul pentru stimularea investițiilor", a mai spus Pîntea.

Potrivit ministrului Dumitru Alaiba, denumirea programului este simbolică și vine de la prefixul telefonic al Republicii Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?