X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Procedura de deschidere a unui cont bancar va fi simplificată

21 sep. 2022,, 13:03   Economie
2371 0

Suma neachitată a obligațiilor fiscale în cuantum de pînă la 100 de lei nu va fi considerată restanță față de bugetul public național în cazul deschiderii contului bancar și luării la evidență fiscală a acestuia.

O inițiativă legislativă în acest sens a fost lansată de deputatul Gheorghe Ichim, membru al Comisiei agricultură și industrie alimentară, membru al Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Proiectul de lege, propus de autor, prevede modificarea articolului 129 din Codul Fiscal și are drept scop facilitarea înființării afacerilor prin simplificarea procedurii de deschidere a conturilor bancare sau de plăți atît de către persoane juridice, cît și de cele fizice.

Potrivit redacției actuale a Codului Fiscal, în cazul în care contribuabilul are restanțe, fie și pînă la 100 de lei, Serviciul Fiscal de Stat este în drept să nu elibereze documentul care confirmă luarea la evidență fiscală a contului bancar.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat raportul la acest proiect și îl vor prezenta pentru examinare în plenul Parlamentului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?