Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Prevederile politicii bugetar-fiscale pentru 2024, discutate cu mediul de afaceri

11 iul. 2023,, 09:30   Economie
2339 0

Prevederile politicii bugetar-fiscale pentru anul 2024 au fost discutate de către mediul de afaceri în cadrul unei ședințe publice organizată de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” pe platforma Agendei Naționale de Business. Reprezentanții mediului de afaceri au făcut propuneri și recomandări pentru documentul final al politicii bugetar-fiscale pentru anul 2024.

Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la IDIS „Viitorul”, a subliniat că documentul conține mai multe stimulentele fiscale așteptate de către societate, transmite Noi.md.

"În principal, este vorba de introducerea noțiunii de 15% din fondul salarial prin care diferite plăți, precum plățile sociale, asigurările medicale, pot fi incluse în aceste stimulente", a spus expertul.

„Considerăm imperios necesar stabilirea unor reguli în politica bugetar-fiscală pentru 2024 pentru a stabili cota TVA în mărime de 6% la produsele alimentare și la băuturi pentru o perioadă de trei ani pentru a asigura un principiu de predictibilitate pentru mediul de afaceri, dar și pentru a avea o prognoză clară a veniturilor bugetare”, a spus Nicolae Olărașu, reprezentant al Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern din Republica Moldova.

"Producătorii agricoli, dar și cei din industria panificației și morăritului, se confruntă cu situația în care li se oferă terenuri în arendă, li se vînd la prețuri de piață, ceea ce face dificilă furnizarea produselor de primă necesitate la prețuri accesibile. Ar trebui să existe prețuri de pămînt arabil, stabilite pentru terenurile sub întreprinderile din producția produselor alimentare, indiferent de locația acestora", a menționat Eduard Bulgac, președinte al Asociației Patronale a Producătorilor Agricoli din Ungheni.


Toate propunerile expuse de mediul de afaceri privind politica bugetar-fiscală pentru anul 2024, inclusiv cele care au venit pe alte platforme de comunicare în adresa Agendei Naționale de Business, vor fi transmise autorităților.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?