Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Piața din România devine o destinație tot mai importantă pentru fructele moldovenești

27 noi. 2023,, 19:00   Economie
2076 0

Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, cu suportul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, a participat în calitate de partener al forumului RO Fruits & Vegetables Show 2023, un eveniment emblematic al profesioniştilor din industria de fructe şi legume din România.

Directorul executiv al asociației, Iurie Fală, a prezentat perspectiva sectorului de fructe proaspete din Moldova, dinamica exporturilor în România, potențialul și oportunitățile de colaborare cu retaileri și distribuitori din România. transmite moldpres

„Exporturile de fructe către această destinație sînt în creștere constantă, iar unul dintre obiectivele Moldova Fruct, conform strategiei de marketing, este realizarea unei prezențe de 70% din cantitatea de mere importată pe piața românească. Colaborând cu rețelele românești, ne extindem în Europa. În același timp, comunicarea cu partenerii din România ne permite să îmbunătățim standardele de calitate, sortimentul, ambalajul”, a estimat Iurie Fală.

La forum au participat și 14 producători și exportatori de fructe, membri ai Moldova Fruct, care au avut acces la panelurile conferinţei, publicaţia specializată Legume-Fructe, avînd prilejul să discute cu reprezentanții celor mai importante rețele de magazine, distribuitori și comercianți din România.

Piața României este o destinație importantă pentru fructele moldovenești. În primele zece luni ale anului 2023, către ţara vecină au fost exportate peste 16 mii tone de prune, cu 34% mai mult decît în anul 2022. Totodată, anual, Moldova exportă în jur de 13 mii tone de struguri și începînd cu 2022, mai mult de 10 mii tone de mere.


7
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?