X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1675

Petrolul se ieftinește înaintea reuniunii OPEC+

1 dec. 2022,, 12:00   Economie
1687 0

Prețurile petrolului au scăzut joi, 1 decembrie, din cauza incertitudinii continue înaintea reuniunii OPEC+ de duminică.

Relaxarea restricțiilor legate de COVID la cel mai mare importator de țiței din lume, China, a oprit scăderea prețurilor, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 0,3%, pînă la 86,72 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate au scăzut cu 0,2%, pînă la 80,38 dolari.

Contractele de referință au crescut cu peste 2 dolari miercuri, pe fondul unui dolar mai slab și al optimismului cu privire la o revenire a cererii în China.

„Piața rămîne nesigură cu privire la decizia OPEC, unii așteaptă o reducere, în timp ce alții sugerează că este mai probabilă o reînnoire a acordului actual”, au spus analiștii ANZ într-o notă.


Analiştii au adăugat că piaţa se pregăteşte şi pentru impactul sancţiunilor europene asupra petrolului rusesc.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, inclusiv Rusia (OPEC+), urmează să țină o întîlnire online pe 4 decembrie.

Decizia de a organiza reuniunea semnalează în mod efectiv o probabilitate scăzută a unei schimbări de politică, au declarat miercuri surse pentru Reuters, în timp ce grupul evaluează impactul pe piață al unui plafon de preț petrol din Rusia.

Între timp, sentimentul s-a îmbunătățit odată cu schimbarea strategiei Chinei de combatere a COVID-19, ceea ce este încurajator pentru o relansare a cererii de petrol în China.

Orașele chineze Guangzhou și Chongqing au anunțat miercuri relaxarea restricțiilor COVID, la o zi după ce manifestanții din sudul Guangzhou s-au ciocnit cu poliția pe fondul unui șir de proteste împotriva celor mai dure restricții din lume.

În timp ce noi focare din China ar putea afecta activitatea în viitorul apropiat, Fondul Monetar Internațional a declarat miercuri că există loc pentru o corecție sigură a politicii COVID, care ar putea permite creșterea economică să se redreseze în 2023. Cu toate acestea, activitatea de afaceri din China a scăzut și mai mult în noiembrie, potrivit datelor oficiale PMI publicate miercuri, stîrnind îngrijorări cu privire la anul viitor.

Scăderea stocurilor de țiței din SUA a limitat, de asemenea, scăderea prețului de joi.

Reamintim că prețul petrolului a scăzut timp de trei săptămîni la rînd. Brent a încheiat săptămîna trecută în scădere cu 4,6%, iar WTI a scăzut cu 4,7%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий