Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pascaru - despre numirea unui cetățean străin în funcția de șef al BNM: "O decizie nechibzuită"

3 ian. 07:15   Economie
4587 1

Republica Moldova are suficienți specialiști calificați, demni de a deveni șef al Băncii Naționale, consideră Nicolae Pascaru, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, expert și lider al organizației Voievod, care este nedumerit de numirea Ancăi Dragu în această funcție.

Pascaru nu găsește o explicație pentru faptul că guvernul a decis să implice un cetățean român în conducerea Băncii Naționale a Moldovei. Nicolae Pascaru a făcut declarații pe această temă în cadrul emisiunii Puls.

"Este o numire nechibzuită. Avem mulți economiști în Republica Moldova, foști miniștri, avem Academia de Studii Economice, iar noi trebuie să atragem pe cineva de peste hotare ca să ne rezolvăm problemele interne? Aceasta este o rușine națională!" - a declarat Nicolae Pascaru în cadrul emisiunii Puls.

"Eu nu o cunosc, dar să aduci un lider de la Moscova, București sau Bruxelles este o rușine națională. I s-a dat instantaneu cetățenie. Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat așa ceva. Cred că există profesioniști care ar fi putut conduce Banca Națională, o sferă importantă care afectează direct economia țării. Avem atât de mulți oameni profesioniști, era imposibil să numim o persoană care este cetățean al Republicii Moldova, care s-a născut aici și căreia îi pasă de țară?! (...) Dacă noi punem banii în mâinile străinilor, sună ca o glumă să spui că această țară este suverană și independentă. Atunci să aducem președintele țării și deputații de peste Prut, din Rusia sau Ucraina", a spus Nicolae Pascaru

De notat că numirea româncei Anca Dragu în funcția de președinte al BNM a fost criticată de opoziția parlamentară. Socialiștii și comuniștii au cerut Procuraturii Generale să verifice acțiunile conducerii țării pentru a depista semnele de trădare și a recunoaște abuzul de putere la desemnarea candidatului la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

63
2
1
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?