Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Parlicov: În România costurile de stocare sunt de 6 ori mai mari decât în Ucraina

20 noi. 2023,, 21:58   Economie
1794 0

Cea mai mare parte din gazele naturale stocate anterior sunt în depozitele din Ucraina, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, într-o emisiune de la Radio Moldova.

Potrivit oficialului, în România costurile de stocare sunt de 6 ori mai mari. Ministrul Energiei a mai subliniat că țara noastră stochează gazele naturale cumpărate anterior în România și Ucraina, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Stocurile comerciale sunt în Ucraina. Noi mai avem stocuri de securitate care sunt împărțite între Ucraina și România. Astfel, din cei 650 de milioane, un procent foarte mic sau în jur de 20 de milioane de metri cubi de gaze naturale sunt în România, restul fiind în Ucraina. În România există două constrîngeri. Prima este că în perioada de iarnă viteza cu care poți extrage gaze naturale din depozite este limitată, respectiv, dacă am stoca toate rezervele de securitate doar în România, nu am putea asigura că întregul volum necesar să fie extras fizic de acolo. A doua problemă este că în România este mai scump de 5-6 ori decît în Ucraina.”, a declarat Victor Parlicov.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov a precizat că Republica Moldova are în stocuri peste 650 de milioane de metri cubi de gaze naturale, rezerve care ar urma să fie suficiente pînă în luna martie.

0
2
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?