Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Oficial: Republica Moldova ar putea completa deficitul de gaze importînd din Grecia

8 iun. 2023,, 07:12   Economie
2652 1

Republica Moldova ar putea crește volumul importului de gaze naturale din Republica Elenă, în baza Acordului dintre societatea Energocom și Compania publică din Grecia, a declarat pentru Radio Moldova ambasadorul Republicii Moldova la Atena, Andrei Popov.

Potrivit diplomatului, țara noastră ar putea face parte din proiecte transfrontaliere după încheierea construcției terminalului din portul grecesc Alexandroupolis, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„Grecia aici poate juca un rol de sursă alternativă sigură și la prețuri avantajoase. S-au construit și se construiesc câteva obiecte de infrastructură, unul din ele este terminalul de gaze lichefiate de la Alexandroupolis, oraș port din Nord-Estul Greciei, la graniță cu Bulgaria și Turcia. Iată acolo se construiește și va fi dat în exploatare peste jumătate de un mare terminal de gaze lichefiate. Va suplini o parte din deficitul de gaze pentru țările din Europa de Sud-Est și potențial și pentru Republica Moldova. În proces este și un alt terminal de acest gen în acea regiune”, a explicat Andrei Popov.

Amintim că primele cantități de gaze naturale din Republica Elenă țara noastră le-a important în luna decembrie 2022, când a fost testată funcționalitatea, în sens invers, a interconectorului Grecia-Bulgaria, prin România.

1
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?