Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Nou Acord dintre Moldova și Italia privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor

17 apr. 21:00   Economie
2487 0

Proiectul Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Italiei privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor urmărește fortificarea relațiilor investiționale și intensificarea dialogului economic bilateral între cele două țări.

Documentul prevede condiții echitabile pentru investitori și protejarea reciprocă a investițiilor unui stat pe teritoriul celuilalt stat.

Necesitatea inițierii acestui acord vine odată ce acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, semnat în 1997, a expirat în 2016.

Astfel, e nevoie de actualizarea acordului, în condițiile în care Italia este pe locul 4 în rîndul principalilor investitori din Republica Moldova, cu un capital total investit de 1,7 miliarde lei, find vorba de 1.207 întreprinderi cu capital italian.

Perioada de actualitate a noului acord se dorește a fi de 10 ani, cu prelungire automată pentru alți 5 ani. Astfel, investitorii vor fi protejați, iar investițiile vor avea stabilitate. Acordul va prevedea inclusiv mecanisme de prevenire și rezolvare a litigiilor.


Documentul va promova investiții în sectoare cheie cum ar fi agricultura, industria alimentară, turismul și tehnologia informației.

Semnarea acordului va îmbunătăți relațiile dintre Moldova și Italia și va respecta drepturile internaționale legate de muncă, sănătate, siguranță și mediu.

2
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?