X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Moldova va încheia un acord de promovare și protejare reciprocă a investițiilor cu Italia

10 apr. 14:00   Economie
2347 0

Republica Moldova și Italia urmează să încheie un Acord de promovare și protejare reciprocă a investițiilor.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor documentului.

Scopul Acordului este de a intensifica cooperarea economică, precum și de a stimula fluxul de capital. Acest lucru se va realiza în baza principiilor și avantajului reciproc, ținînd cont de legislația internă și de obligațiile internaționale, fără a compromite drepturile internaționale ale muncitorilor, sănătatea, siguranța și mediul înconjurător.

Respectiv, în conformitate cu legislația națională și cu acest Acord, fiecare stat va încuraja agenții economici din celălalt stat să investească pe teritoriul său. În acest sens, investitori vor beneficia de tratament corect și echitabil, protecție și securitate.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor urmează să fie încheiat pe o perioadă de zece ani. Ulterior, acesta va putea fi prelungit automat pentru alte perioade de cinci ani.


Pînă în prezent, Republica Moldova a încheiat acorduri în domeniul promovării și protejării investițiilor cu 46 de state.

0
0
2
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?