Despre acest lucru au declarat reprezentanții VMTG în cadrul unei întîlniri de lucru a participanților la inițiativa Coridorului Vertical, transmite epravda.com.ua
„Obiectivul nostru pe termen scurt este de a crea 7 milioane de metri cubi de capacitate garantată la unul dintre punctele interstatale pînă în aprilie 2025. Pentru a realiza acest lucru, ambii operatori GTS urmează să reconstruiască cîteva instalații de-a lungul rutei”, a declarat șeful departamentului relații cu clienții din cadrul OGTSU, Andrii Prokofiev.
OGTSU, împreună cu colegii săi din Republica Moldova, a implementat deja prima etapă – în direcția Ucrainei a fost creat 1 milion de metri cubi de capacitate zilnică garantată.
Potrivit informațiilor OGTSU, această etapă nu a necesitat investiții semnificative din partea OGTSU sau Vestmoldtransgaz, iar de la 1 septembrie 2024, aceste capacități sînt deja utilizate pentru transportul gazelor către Ucraina.
OGTSU și VMTG lucrează acum la extinderea suplimentară a capacității.
Pe termen mediu, este posibilă o creștere de peste 7 milioane de metri cubi de gaze pe zi, deoarece infrastructura gazoductului Transbalcanic a fost deja construită, iar o creștere suplimentară a capacității va necesita doar o creștere a capacității în regim revers de-a lungul traseului.
Cu toate acestea, OGTSU subliniază necesitatea introducerii unor tarife competitive și justificate economic pentru acest tronson. Acest lucru ar susține potențialul tehnic al coridorului transbalcanic cu un model comercial atractiv.
Adăuga comentariu