X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova și Ucraina au semnat un nou memorandum

13 apr. 2018,, 15:22   Economie
2631 1

Moldova și Ucraina au semnat un memorandum de sincronizare a funcționării sistemelor sale energetice cu sistemul energetic al Uniunii Europene, relatează NOI.md.

Astfel, la 12 aprilie, în prezența prim-miniștrilor ambelor țări, părțile au semnat la Kiev Memorandumul de cooperare între Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova și Ministerul Energeticii și Industriei Cărbunelui al Ucrainei privind acțiunile comune de asigurare a proceselor de integrare europeană, pentru sincronizarea funcționării sistemelor energetice ale celor două state cu Rețeaua Europeană a Operatorilor Reţelelor de Transport a Energiei Electrice (ENTSO-E).

Anterior s-a comunicat că Chișinăul și Kievul vor elabora un plan de acțiuni comune pentru integrarea sistemelor energetice moldovenești și ucrainene în sistemul energetic continental al Europei ENTSO-E. Această înțelegere a fost stabilită în cadrul celei de-a XIV-a ședințe a Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare comercial-economică, desfășurate la Odessa.

După cum a specificat anterior ministrul Dezvoltării Economice și a Comerțului al Ucrainei, Stepan Kubiv, integrarea sistemelor energetice ucrainene și moldovenești în sistemul energetic continental al Europei ENTS-O le va permite să se deconecteze de la sistemele energetice ale Rusiei și Republicii Belarus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?