COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova și Tadjikistan vor semna o serie de acorduri noi

Moldova și Tadjikistan vor semna o serie de acorduri noi

Moldova și Tadjikistan vor semna o serie de acorduri noi pentru a extinde cooperarea în diverse domenii.

Acest lucru a fost declarat în cadrul întrevederii de lucru pe care președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut-o la Așhabad cu președintele Republicii Tadjikistan, Emomali Rahmon, transmite Noi.md.

Părțile au menționat cu satisfacție colaborarea activă dintre țările noastre la nivel bilateral, în cadrul CSI și a altor platforme internaționale.


În special, a fost salutat faptul că după ultima întrevedere a președinților în cadrul summit-ului CSI de la Dușanbe, în luna septembrie 2018, a avut loc cea de-a treia ședință a Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică și vizita de documentare în Moldova a unui grup de producători agricoli din Tadjikistan, interesați de experiența specialiștilor noștri în domeniul cultivării fructelor și legumelor, a viticulturii și vinificației.

De asemenea, Igor Dodon și Emomali Rahmon au menționat faptul că, cadrul juridic bilateral include 13 acorduri interguvernamentale și interministeriale, în curs de elaborare fiind alte 7 proiecte de documente, în special, în domeniul cooperării comercial-economice, comunicațiilor, migrației, traficului aerian.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load