X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Moldova și Tadjikistan vor semna o serie de acorduri noi

11 oct. 2019,, 17:50   Economie
4824 1

Moldova și Tadjikistan vor semna o serie de acorduri noi pentru a extinde cooperarea în diverse domenii.

Acest lucru a fost declarat în cadrul întrevederii de lucru pe care președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut-o la Așhabad cu președintele Republicii Tadjikistan, Emomali Rahmon, transmite Noi.md.

Părțile au menționat cu satisfacție colaborarea activă dintre țările noastre la nivel bilateral, în cadrul CSI și a altor platforme internaționale.

În special, a fost salutat faptul că după ultima întrevedere a președinților în cadrul summit-ului CSI de la Dușanbe, în luna septembrie 2018, a avut loc cea de-a treia ședință a Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică și vizita de documentare în Moldova a unui grup de producători agricoli din Tadjikistan, interesați de experiența specialiștilor noștri în domeniul cultivării fructelor și legumelor, a viticulturii și vinificației.

De asemenea, Igor Dodon și Emomali Rahmon au menționat faptul că, cadrul juridic bilateral include 13 acorduri interguvernamentale și interministeriale, în curs de elaborare fiind alte 7 proiecte de documente, în special, în domeniul cooperării comercial-economice, comunicațiilor, migrației, traficului aerian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?