X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Moldova și Kîrgîzstan extind cooperarea comercial-economică

29 noi. 2022,, 12:45   Economie
2294 0

Moldova și Kîrgîzstanul intenționează să extindă cooperarea comercial-economică bilaterală.

Despre acest lucru s-a declarat în cadrul întrevederii pe care Ambasadorul Republicii Moldova în Kîrgîzstan, Lilian Darii, a avut-o cu Prim-viceministrului afacerilor externe al Republicii Kîrgîze, Aseyin Isayev, căruia i-a înmînat copii ale scrisorilor de acreditare, relatează Noi.md

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, în cadrul întrevederii cu dl Isayev au fost abordate subiecte ce țin de promovarea dialogului bilateral.
Vorbind despre contactele pe linia ministerelor de externe, interlocutorii au opinat asupra oportunității organizării în perioada următoare a unei runde de consultări politice la nivel de secretar de stat/viceministru.

Totodată, a fost abordată necesitatea creșterii cooperării comercial economice, inclusiv prin organizarea ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-kîrgîze pentru colaborare comercial-economică.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Kîrgîzstanului, Lilian Darii a informat pe scurt despre situația actuală din țară, a propus organizarea unor consultări politice interministeriale regulate și examinarea reluării activității Comisiei interguvernamentale bilaterale.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?