X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1457

Moldova a început exporturile regulate de mere în India

20 iun. 16:00   Economie
2839 0

Potrivit analiștilor de la EastFruit, în 2024, pe fondul pierderii accesului la piața rusă, Moldova a început să exploreze activ una dintre cele mai atractive piețe pentru merele proaspete din lume - piața indiană.

Doar în primele patru luni ale anului 2024, Moldova a exportat în India circa 216 tone de mere proaspete. Deși acesta este un volum relativ mic, prețurile pentru livrările de mere în India sînt mai atractive decît pentru livrările în Rusia, chiar dacă logistica este mai complicată și cerințele de calitate sînt mai mari.

În plus, după cum subliniază experții, India are o demografie foarte bună și rate rapide de creștere economică și se numără printre cei mai mari importatori de mere din lume, pentru care concurează toate marile țări exportatoare.

Analiștii de la EastFruit atrag atenția că Ucraina nu reușește încă să obțină din partea Indiei permisiunea de a furniza mere pe piața sa. Prin urmare, mărul ucrainean este acum livrat în India prin Turcia și Emiratele Arabe Unite. Avantajele mărului ucrainean sînt calitatea ridicată și coloritul excelent, ceea ce este destul de important pentru succesul pe piața indiană.

Liderii în ceea ce privește exporturile de mere către India sînt Iranul și Turcia, care reprezintă mai mult de jumătate din totalul livrărilor. În același timp, aceste țări exportă în medie 10-15 mii de tone de mere proaspete în India pe lună, iar în lunile de vîrf - pînă la 30 de mii de tone.


Experții notează că, prin urmare, există, fără îndoială, perspective pe această piață, dar pentru a le realiza, Moldova trebuie să lucreze la îmbunătățirea calității produselor.

4
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав