X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Măsurile propuse de Durleșteanu pentru reducerea facturilor la gaze și energie electrică

13 ian. 2022,, 13:21   Economie
4883 1

Lidera Partidului Legii și Dreptății, Mariana Durleșteanu, fostă candidată la funcția de prim-ministru, vine cu un apel către guvernare, în contextul majorării tarifului la gaz și a noii scumpiri confirmate deja și de Moldovagaz și de Guvern.

Aceasta reiterează măsurile pe care le-a mai propus, anterior, pentru reducerea facturilor la gaze și energie electrică, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Draga guvernare, conectați-vă la realitățile din Republica Moldova! Veniți cu măsuri concrete pentru reducerea facturilor la gaze și energie electrică.

Partidul Legii și Dreptății v-a oferit încă în octombrie 2021 propuneri clare de soluționare a crizei energetice. Dacă tot nu am fost auziți, repetăm încă o dată soluțiile necesare de întreprins:

1. Eliminarea temporară sau reducerea TVA pentru gazele importate. Faceți o diferență dintre achitarea TVA de 8% la prețul de 150$ /mm3 și 8% la cel de 646$/mm3, preț ce urmează a fi achitat în ianuarie. TVA este o povoară pusă pe toți consumatorii casnici și noncasnici.


În loc să fie luate măsuri fiscale și monetare de diminuare a inflației, guvernarea, dimpotrivă, introduce taxe noi, ceea ce are impact asupra creșterii prețurilor în lanț.

Ne vom trezi în 2022 cu o inflație de peste 20%.

2. Oferirea creditelor fiscale pentru 3 luni agenților economici pentru plata taxelor și impozitelor.

3. Ordine în fluxurile trezoreriale care vin din încasările gestionate de vama și fisc.

4. Eliminarea căpușelor din schemele energetice.

5. Asigurarea administrării competente și eficiente în companiile de stat.

6. Oferte de achiziții transparente pentru energia electrică și pentru majorările ce urmează, însă nu prin Energocom sau alți interpuși. (...)

Surse sunt suficiente: 60 mln euro de la Comisia Europeană, 80 mln USD De la FMI, recent, încă 150 mln euro de la Comisia Europeană.

Economia Republicii Moldova nu va rezista fără intervenția și susținerea statului. Cetățenii vor ajunge și mai săraci. Iar unde e sărăcire bruscă, acolo e și supărare mare.

Nu cred, stimată guvernare, să ardeți de dorința să activați în regim de ură populară”, a scris lidera Partidului Legii și Dreptății, Mariana Durleșteanu, pe pagina sa de Facebook.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?