Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Măsuri drastice luate de o țară, pentru a preveni ca ceapa să devină mai scumpă decît carnea

2 dec. 2023,, 06:00   Economie
1814 0

Autorităţile din Filipine intenţionează să importe zeci de mii tone de ceapă pentru a evita o altă "creştere absurdă" a preţurilor, cum s-a întîmplat deja la începutul anului cînd ceapa a fost mai scumpă decît carnea de pui şi cea de vită.

Un comunicat emis vineri de un departament din Ministerul Agriculturii de la Manila arată că vor fi emise autorizaţii de import pentru ca firme private să poată importa 21.000 de tone de ceapă pînă la finele anului, transmite digi24.ro

Măsura este destinată să asigure că va exista o aprovizionare suficientă, pe fondul unei aşteptate majorări a cererii în perioada sărbătorilor, se precizează în comunicat. Planul de import este destinat să asigure publicul că "nu se va repeta o creştere absurdă a preţurilor", a adăugat departamentul.

Filipine a ajuns în situaţia în care a fost forţată să importe ceapă la începutul anului, după ce preţurile au explodat din cauza unui deficit de aprovizionare pe piaţa locală, unii parlamentari dînd vina pentru această situaţie pe traderii care au făcut stocuri şi au manipulat preţurile. Ţara din sud-estul Asiei consumă aproximativ 17.000 de tone de ceapă pe lună.

În comunicatul departamentului din Ministerul Agriculturii de la Manila se precizează că autorizaţiile de import vor permite aducerea a 17.000 de tone de ceapă roşie şi 4.000 de tone de ceapă albă din China, India şi Ţările de Jos.


Volumele vor oferi o rezervă care va stabiliza preţurile pe piaţa internă înainte de începutul sezonului de recoltare din primăvară. Ceapa este un ingredient important în bucătăria filipineză, alături de usturoi. Explozia preţurilor a afectat consumatorii în special în perioada-cheie a sărbătorilor de sfîrşit de an, cînd au loc multe reuniuni în familie, astfel că numeroase persoane s-au plîns pe reţelele sociale de explozia preţurilor.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?