Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu solicită publicarea listelor cu fermierii beneficiari de subvenții

17 feb. 14:40   Economie
3015 1

Listele cu fermierii și producătorii agricoli care au beneficiat de subvenții de la stat în ultimii trei ani trebuie făcute publice.

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Maia Sandu, în cadrul unui eveniment, în contextul în care în care mulți dintre fermieri se plîng că nu primesc ajutor din partea statului. Șefa statului a precizat că reprezentanții Guvernului au depus eforturi și au oferit suport agricultorilor.

Întrebată de jurnaliști dacă se va întîlni cu fermierii, șefa statului a precizat că nu a primit nicio solicitare în acest sens.

„M-am întîlnit de nenumărate ori și eu cu fermierii și am discutat, și au discutat și alți reprezentanți ai conducerii și știm că sînt probleme și în alte țări, și în Republica Moldova. Această problemă este generată de războiul Rusiei în Ucraina care a distorsionat și piața și căile prin care se exportă produsele cerealiere. Știm cu toții că s-au alocat aproape două miliarde de lei pentru a sprijini agricultura, o cifră fără precedent, asta nu înseamnă că nu sînt oameni care în continuare au probleme. Eu aș sugera ca Guvernul să facă publică lista beneficiarilor de subvenții ca să vadă toată societatea care și cîte subvenții a primit de-a lungul timpului. Pentru că acești bani nu sînt desenați de cineva, sînt bani pe care îi contribuie oamenii care achită impozite. Ca să avem o discuție clară trebuie să asigurăm un pic mai multă transparență. Eu nu am primit o solicitare de întrevedere, de fiecare dată cînd am primit m-am întîlnit și nu există o problemă în acest sens”, a spus Maia Sandu.

7
1
0
4
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?