X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Mai mulți fermieri au solicitat Capital Circulant Agricol

1 mai. 14:00   Economie
2277 0

Un număr de 32 de agricultori au depus cereri pentru produsul Capital Circulant Agricol în perioada 15 martie-26 aprilie curent. 30 de dosare au fost aprobate. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Cu o garanție din partea statului în valoare de pînă la 1 milion 600 mii lei, dar nu mai mult de 80% din valoarea creditului, produsul Capital Circulant Agricol este conceput pentru susținerea necesităților imediate ale sectorului agricol.

Destinația creditelor acoperite de acest instrument este finanțarea mijloacelor circulante, inclusiv refinanțarea creditelor acordate pentru finanțarea mijloacelor circulante. Pentru creditele acordate pînă la 31 decembrie 2024, sînt acceptate credite clasificate în categoria de risc nu mai rea decît „Substandard”.

Noul instrument de creditare a devenit disponibil pentru agricultori din 15 martie 2024. Agricultorii interesați pot să se adreseze băncilor comerciale la care sînt deserviți pentru a accesa instrumentul financiar.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?