Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Lumina se scumpește. Află de cînd am putea achita mai mult

2 feb. 2022,, 14:40   Economie
3519 8

Energia electrică s-ar putea scumpi și mai mult decît a estimat inițial Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. ANRE va reexamina tarifele într-o ședință care va avea loc în data de 15 februarie.

Asta în condițiile în care s-a majorat prețul la gaz și cel de furnizare a energiei electrice pentru furnizorul central „Energocom”, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Declarația a fost făcută de directorul general al ANRE, Veaceslav Untilă, în ediția de marți seară a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi deja am publicat calculele pentru majorarea tarifelor la Premier Energy. Ele arătau săptămîna trecută în jur la 29% undeva. Dar în legătură cu aceea că s-a majorat prețul la gaz și Energocom, cred că noi în momentul cînd o să reexaminăm, asta va fi în 15 februarie, posibil că o să fie unele modificări”, a spus Veaceslav Untilă la emisiune.

Potrivit directorului ANRE, cel mai probabil, tarifele vor fi majorate în două etape, pentru ca șocul acestora să fie mai ușor resimțit de consumatori. De altfel, această variantă este sprijinită și de expertul economic Veaceslav Ioniță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?