X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Lucrările de construcție a gazoductului interrural de presiune înalta „Strășeni-Vorniceni”, finalizate

21 noi. 2023,, 12:45   Economie
2411 0

Lucrările de construcție a gazoductului interrural de presiune înalta „Straseni-Vorniceni” au fost finalizate cu succes, iar obiectul este deja pus în funcțiune, anunță Moldovagaz.

„Acest fapt va asigura pe deplin consumul de gaze naturale în satele Panasesti, Tataresti, Galesti, Bucovat, Căpriana, Vorniceni și Lozova din raionul Straseni. Luînd în considerație creșterea numărului de doritori de a se racorda la rețeaua de distribuție a gazelor, gazoductul existent „Straseni-Vorniceni-Lozova” cu diametrul de 110 milimetri a putut acoperi doar consumul curent în aceste localități, însă nu permitea conectarea de consumatori noi”, anunță responsabilii.

Totodată, Moldovagaz spune că punerea în funcțiune a gazoductului nou va permite racordarea a circa 3 800 de consumatori noi (gospodării) la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, asigurînd 100% din consumul de gaze în aceste sate cu volumele necesare, transmite protv.

„Raionul Straseni este deservit de întreprinderea de distribuție a gazelor naturale „Ialoveni-Gaz”, parte a grupului de companii Moldovagaz.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?