Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Guvernul vrea renegocierea acordului de concesionare a Portului Giurgiulești

8 dec. 2023,, 08:14   Economie
2918 0

Guvernul Republicii Moldova își dorește să renegocieze acordul de concesionare a Portului de la Giurgiulești. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, spune că documentul conține prevederi abuzive la care ar trebui să se renunțe.

Potrivit lui Spînu, se discută acest aspect cu BERD.

„Ce vrea statul: În acel complex sînt două porturi - cel de stat și Danube, deținut de BERD. Statul are două obiective: să dezvolte portul de stat, pentru că este slab dezvoltat și noi am anunțat despre inițierea acestui proiect. Obiectivu este ca în următorii 4-5 ani să facem investiții de până la 40 de milioane de euro”, a spus Andrei Spînu în ediția din 7 decembrie „Cutia Neagră” de la TV8.

„Portul Danube: Obiectivul Guvernului este să renegocieze acest contract și să schimbe condițiile sau să îl preia într-o firmă pe care să o analizăm cu juriștii și să renunțăm la condițiile abuzive din acel acord de concesionare. Asta e și discuția cu BERD”, a adăugat Spînu.

Cât despre intenția României de a cumpăra portul, anunțată acum câteva săptămâni, ministrul Infrastructurii spune că acest aspect nu a fost discutat la nivel oficial.

4
0
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?