Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Guvernul a făcut modificări privind salariile personalului medical

3 apr. 14:28   Economie
3169 0

Salariile de funcție pentru unele categorii de personal din instituțiile medico-sanitare publice vor fi ajustate la salariul minim garantat pe țară, care în prezent este stabilit în cuantum de 5 000 de lei.

Guvernul a modificat astăzi Regulamentul privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, iar cei care au primit, de la începutul anului curent, salarii mai mici de 5 000 de lei vor beneficia de plăți compensatorii, transmite ziarulnational.


„Începînd cu 1 ianuarie 2024, salariul minim pe țară a fost stabilit în cuantum de 5 000 de lei lunar pentru un program complet de lucru. Regulamentul privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală prevede salariile de funcție ale unor categorii de personal (alt personal de îngrijire, muncitori necalificați) în cuantum de 4 850 de lei. Astfel, scopul proiectului constă în garantarea salariilor de funcție personalului din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, la un salariu minim garantat, reieșind din cuantumul salariului minim pe țară, prin achitarea plăților compensatorii”, susține ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Pentru a achita salarii majorate personalului de îngrijire și muncitorilor necalificați din instituțiile medicale vor fi necesare 21,6 milioane de lei în anul 2024. Banii vor fi alocați din bugetele instituțiilor medico-sanitare publice, constituite atît din mijloace financiare provenite din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, cît și din alte venituri colectate de instituții.

3
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?