X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Germania va susţine un proiect dedicat dezvoltării regiunilor rurale din țară

27 noi. 2023,, 12:45   Economie
2132 1

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a semnat un Memorandum de înțelegere cu German Sparkassenstiftung Moldova (GSM), pentru a coopera în cadrul proiectului „Acces la finanțare pentru o dezvoltare durabilă și adaptabilă la climă a zonelor rurale din Republica Moldova”.

Obiectivul proiectului constă în consolidarea potențialului de dezvoltare al regiunilor rurale din țara noastră prin sprijinirea unei oferte adecvate de servicii financiare, în special pentru investiții în măsuri de adaptare la climă, precum și îmbunătățirea competențelor fermierilor și întreprinderilor agricole mici și mijlocii (IMM), transmite moldpres

„Astfel, fermierii mici și mijlocii, precum și alți antreprenori din zonele rurale vor avea acces la servicii financiare, ce le vor permite să realizeze investiții în reziliența durabilă la schimbările climatice. Băncile, instituțiile financiare nebancare și companiile de asigurări vor putea oferi produse și servicii personalizate pentru întreprinderile agricole (micro, mici și mijlocii)”, indică MAIA.

De asemenea, proiectul mai prevede că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va beneficia de suport în dezvoltarea unei platforme online pentru depunerea dosarelor aferente tuturor mecanismelor de subvenționare, în cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Proiectul și colaborarea sînt finanțate de Guvernul Germaniei prin intermediul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

3
1
2
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?