X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fermierii polonezi ar putea crea probleme exportatorilor de fructe din Moldova

25 ian. 18:45   Economie
3327 0

Fermierii polonezi au organizat o acțiune de protest împotriva politicii UE în sectorul agricol și una dintre principalele lor solicitări este revizuirea relațiilor comerciale și interzicerea sau restricționarea importurilor de fructe și legume și alte produse agricole din Ucraina, Serbia, Moldova și Turcia.

Despre acest lucru scrie EastFruit, menționînd că, astfel, pe 24 ianuarie, fermierii polonezi au protestat împotriva politicii "Cursului Verde European" sau Green Deal, care, potrivit pomicultorilor, îi pune în condiții inegale cu produsele importate.

EastFruit scrie că, în prezent, fermierii polonezi cer aceleași lucruri pe care le-au cerut fermierii din Germania, Franța și alte țări din UE-15 atunci cînd Polonia a aderat la UE. Fermierii din aceste țări au cerut ca produsele poloneze să nu fie admise pe piețele lor și au folosit exact aceleași argumente. De asemenea, la fel ca și fermierii polonezi de acum, au fost foarte speriați.

Cu toate acestea, drept urmare, deschiderea accesului reciproc la piață a devenit benefică pentru ambele părți. De exemplu, în prezent, Polonia cumpără în principal materii prime din Ucraina și exportă produse cu valoare adăugată mare în Ucraina. De fapt, în prezent, Ucraina ajută industria agroalimentară poloneză să cîștige mai mult și să creeze mai multe locuri de muncă.

"În plus, fermierii polonezi nu conștientizează faptul că o interdicție a importurilor din Ucraina, Moldova, Turcia și Serbia nu va duce la creșterea prețurilor pentru produsele poloneze. Căci, produsele din aceste țări vor deveni pur și simplu mai active pe alte piețe și vor înlocui exporturile poloneze de acolo", menționează experții EastFruit.

7
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?