Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Fermierii au acordat un termen limită Guvernului

22 ian. 10:12   Economie
3136 0

Asociația Forța Fermierilor evocă situația economică dezastruoasă în care se află sistemul agricol și insistă ca Guvernul să achite pînă pe 31 martie măcar datoriile la subvenții, care compensează dobînzile agricultorilor la creditele bancare și nebancare.

”Sectorul agrar în prezent este extrem de decapitalizat. Mii de fermieri micro, mici și mijlocii sunt îndatorați, presați și executați de creditori și nu dispun de resurse suficiente pentru a începe lucrările de primăvară” se notează într-un comunicat al asociației.

Potrivit comunicatului, Guvernul a refuzat alocarea unor compensații pentru agricultori în legătură cu calamitățile naturale și criza profundă, care durează deja de doi ani, ”chiar dacă solicitările fermierilor au fost foarte modeste comparativ cu țările din Europa de Est”, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Totodată, Asociația Forța Fermierilor a notat că ”așa-zisa” comisie specială de la Ministerul Agriculturii nu poate rezolva problema datoriilor fermierilor care se află în incapacitate de plată, iar motorina română, promisă in iunie 2023, încă nu a ajuns la beneficiari.

În acest sens, pentru a nu admite distrugerea definitivă a agricultorilor din zonele rurale și evitării revoltei sociale, Asociația Forța Fermierilor insistă ca să fie achitate pănă pe 31 martie 2024 măcar datoriile la subvenții, care compensează dobânzile agricultorilor la credite bancare și nebancare.


9
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?