X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Erdogan, despre obiectivul de a atinge cifra de 100 de miliarde de dolari în schimbul comercial cu Rusia

5 sep. 2023,, 03:00   Economie
2568 0

Rusia și Turcia se apropie de o cifră de afaceri comercială anuală de 100 de miliarde de dolari, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan înainte de discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin, la Soci, la 4 septembrie.


"În prezent, cifra schimburilor comerciale dintre Turcia și Rusia este de 62 de miliarde de dolari. Se apropie de obiectivul de 100 de miliarde de dolari și acest lucru ne bucură foarte mult", a declarat el.


Potrivit lui Erdogan, relațiile dintre Rusia și Turcia în multe domenii se dezvoltă într-un mod pozitiv și "trec printr-o perioadă complet diferită".


După cum a relatat agenția de știri Regnum, Putin a declarat anterior că Rusia și Turcia mențin ritmul de dezvoltare a relațiilor. Șeful statului a subliniat că cifra de afaceri comercială dintre cele două țări în 2022 a crescut cu 86%, această tendință pozitivă fiind menținută și la sfîrșitul primului semestru al acestui an.


Erdogan a sosit la Soci în după-amiaza zilei de 4 septembrie pentru discuții cu președintele rus. Înainte de întîlnirea de la sanatoriul Rusi, Putin a declarat că părțile se vor concentra asupra situației din Siria, Libia și Ucraina. Șeful statului a precizat că va discuta cu omologul său turc despre posibilitatea unui acord privind cerealele și că Moscova este deschisă pentru dialog la acest subiect.

5
0
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?