X 
Preşedintele stiri: 3600

Deputații au discutat Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor

22 feb. 16:56   Economie
1433 0

Membrii Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică au audiat astăzi Raportul de implementare a Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020 – 2025.

Informarea a fost prezentată de directorul Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Daniel-Marius Staicu, comunică Noi.md cu referire la moldpres.

Potrivit informației raportate, pînă în prezent, au fost realizate 11 măsuri din Strategie. 47 de măsuri se află în curs de realizare sau sînt parțial realizate, iar 16 sînt, deocamdată, nerealizate.

Astfel, pe parcursul anului, eforturile autorităților au fost concentrate pe identificarea, analiza și perceperea riscurilor de spălare a banilor și de finanțare a terorismului, cu care se confruntă Republica Moldova. De asemenea, în baza propunerilor făcute de Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Parlamentul a aprobat, în prima lectură, modificări la cadrul legal în domeniu.

Totodată, acțiunile care se regăsesc în Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei se referă la beneficiarul efectiv, instruirea entităților raportoare, precum și prevenirea utilizării organizațiilor necomerciale în scopul finanțării terorismului.

0
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий