X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Curtea Constituțională a respins sesizarea deputaților Adunării Populare a Găgăuziei

1 dec. 2023,, 17:15   Economie
3058 1

Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) a respins sesizarea depusă de Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) prin care a contestat modificările la articolul 6 din Codul fiscal.

Înalta Curte a pronunțat decizia pe 30 noiembrie, la doar o zi după ce a fost sesizată de deputații de la Comrat, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Astfel, legea votată de partidul de guvernămînt Acțiune și Solidaritate (PAS) și promulgată de președinta țării, Maia Sandu, care obligă Găgăuzia să restituie impozite și taxe pe valoare adăugată (TVA) din propriul buget, dar nu de la bugetul public național, așa cum se întîmpla pînă acum, rămîne în vigoare.

Deputații de la Comrat au contestat pe 29 noiembrie legea care completează articolul 6 din Codul fiscal, prin care Găgăuzia este obligată să restituie TVA-ul din propriul buget. Tot atunci, APG a făcut apel la instituțiile statului, inclusiv la premierul Dorin Recean, să ia măsuri pentru a suspenda punerea în aplicare a noilor prevederi legislative, atîta timp cît nu există o hotărîre a CCM.

La doar o zi după ce Înalta Curte a fost sesizată, magistrații au decis să respingă cererea de suspendare a acțiunii articolului 6 alin. (11) din Codul fiscal.


Decizia este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac. Potrivit CCM, hotărîrea intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

11
0
0
3
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?