X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Condiții optime pentru exportul produselor perisabile de origine din Moldova

12 mar. 20:15   Economie
2542 0

Astăzi, 12 martie 2024, conducerea Serviciului Vamal a desfășurat o ședință de lucru cu conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în cadrul căreia a fost semnat Ordinul Comun ”Cu privire la procedura de vămuire a produselor perisabile exportate din Republica Moldova”.

Prevederile Ordinului comun vor facilita și promova exportul de produse perisabile de origine din Republica Moldova, în document fiind stabilit mecanismul de facilitare și prioritizare a exportului produselor ușor alterabile și procesul de traversare a frontierei cu acest tip de marfă.

Conform Ordinului, în scopul asigurării condițiilor optime pentru exportul produselor agricole perisabile, de către reprezentanții instituțiilor (SV și ANSA) vor fi asigurate condiții necesare pentru vămuirea și trecerea peste frontiera vamală în mod prioritar a produselor agricole perisabile exportate din Republica Moldova.

În aceeași ordine de idei, inspectorii ANSA, la emiterea certificatelor fitosanitare/sanitar - veterinare pentru mărfurile stipulate în anexa nr. 1 la Ordinul Comun, vor elibera, pentru fiecare unitate de transport, marcajul ,,PERISABIL TRANSPORT PRIORITAR”, conform anexei nr. 2 la Ordinul Comun, și vor înscrie pe marcaj numărul certificatului fitosanitar sau a certificatului sanitar veterinar, data eliberării și vor aplica ștampila ANSA.

Acest marcaj va fi amplasat pe parbrizul camioanelor care vor exporta produse perisabile de origine din Republica Moldova și va servi ca temei de trecere în regim prioritar.

2
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?