X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comisia mixtă a Moldovei și Ucrainei a discutat despre construcția podului rutier de la Cosăuți-Yampil

28 feb. 16:30   Economie
4974 0

O delegație a Republicii Moldova, condusă de secretarul de stat în domeniul infrastructurii drumurilor, Nicolai Mîndra, a participat la prima ședință a Comisiei mixte moldo-ucrainene privind construcția podului rutier de la Cosăuți-Yampil, care s-a desfășurat în orașul Moghilev-Podolsk, Ucraina.

Din componența delegației au făcut parte directorul ASD, responsabili ai Serviciului Vamal, ai Poliției de frontieră, Ministerului Mediului, dar și reprezentanți ai administrației publice locale din Soroca.

Părțile au evaluat progresele obținute în perfectarea studiului de fezabilitate, documentației de proiect și a documentației de mediu. De asemenea, au fost discutate subiecte ce țin de organizarea realizării lucrărilor de construcție a podului și punctelor de trecere a frontierei stabilită pe rîul Nistru.

Totodată, oficialii au convenit asupra acțiunilor de realizat în 2024 pentru a avansa construcția podului transfrontalier de la Cosăuți-Yampil.

„Acest proiect de infrastructură are o importanță majoră pentru țara noastră. Construcția podului va asigura conexiunea rețelei de drumuri prin zona de est a Republicii Moldova la rețeaua de drumuri transeuropene TEN-T. Un nou pod în această regiune va spori conectivitatea cu Ucraina și va fluidiza traficul în zona de nord a țării”, susține secretarul de stat Nicolai Mîndra.

3
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?