Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Cîte medalii au obținut vinăriile din țară la concursul național „Vinul Moldovei”

23 noi. 2023,, 17:45   Economie
2275 0

Vinăriile din țară au obținut 92 de medalii la cea de-a doua ediție a Concursului național „Vinul Moldovei”.

După centralizarea rezultatelor, șase vinuri au obținut Marea Medalie de Aur, 80 de vinuri au fost distinse cu Medalia de aur, iar alte șase vinuri s-au învrednicit de Medalia de argint, transmite moldpres

În total, la concurs au fost înscrise 307 mostre de vinuri de la 60 de vinării din țară, care au fost apreciate de un juriu format din 30 de experți internaționali și locali.

НDistincțiile vor fi înmînate vinăriilor în cadrul ediției de iarnă a evenimentului „Vernisajul Vinului”, care va avea loc pe 15 decembrie. Participanții vor avea ocazia să deguste și să evalueze vinurile care au acumulat punctajele necesare pentru a fi înaintate în topul competiției.

La ediția a doua a Concursului național „Vinul Moldovei” au fost evaluate vinuri produse din soiuri autohtone precum Fetească Albă, Fetească Regală, Rară Neagră și Fetească Neagră, din soiuri noi de selecție moldovenească, precum Viorica, Legenda, Alb de Onițcani și Riton. De asemenea, experții străini au evaluat vinuri obținute prin asamblarea soiurilor indigene cu cele europene, dar și băuturi spirtoase de origine vitivinicolă.


Cea de-a doua ediție a Concursului național „Vinul Moldovei” s-a desfășurat în perioada 9-10 noiembrie curent, fiind organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare,

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?