X 
Transnistria stiri: 1346
Eurovision stiri: 498

Cîte companii din Moldova au primit de la stat subvenții pentru plățile fiscale, aferente salariilor

9 iul. 2020,, 18:15   Economie
4382 0

Aproximativ 445 agenți economici au primit de la stat subvenții pentru plățile fiscale, aferente salariilor

Totodată, alți 24 de agenți economici au început să primească subvenții la dobînzi pe credite. În total, au fost achitate 176 mii lei. Datele au fost oferite pentru Politics.MD de către reprezentanții Guvernului, scrie politics.md.

Executivul a stabilit subvenționarea în mărime de 100% din suma impozitului pe venit și altor plăți obligatorii pentru întreprinderile necomerciale, care au fost obligate să își sisteze total sau parțial activitatea în perioada stării de urgență. De asemenea, este subvenționată în mărime de 60% din suma impozitului pe venit și altor plăți obligatorii pentru agenții economici care și-au sistat total sau parțial activitatea, alții decît cei specificați. Pentru solicitarea surselor financiare, agenții economici trebuie să depună cererea la fisc.

Totodată, la inițiativa președintelui Igor Dodon, Guvernul a lansat programul de subvenționare a creditelor pentru agenții economici. Scopul programului constă în acordarea suportului întreprinderilor care contactează credite fără a restricționa destinația acestora (achitarea salariilor, mijloace circulante, investiții) prin compensarea sumei dobînzii lunare achitate sau care urmează a fi achitată pentru creditele contractate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?