X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Autoritățile moldovenești se vor concentra pe adaptarea sectorului agricol la schimbările climatice

28 noi. 2023,, 22:15   Economie
2263 0

Programul național de adaptare la schimbările climatice pînă în anul 2030 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Programul setează obiective orientate spre sporirea rezilienței climatice a șase sectoare esențiale: agricultura, sănătatea, transportul, energia, apa și sectorul forestier. Prin adoptarea programului, țara noastră și-a propus să se alinieze la eforturile globale de a limita impactul negativ al schimbărilor climatice, transmite moldpres

Potrivit raportărilor, se estimează ca implementarea acțiunilor incluse în document să aducă economiei naționale beneficii de peste 100 de milioane de dolari anual, prin asigurarea unei protecții mai bune împotriva impacturilor climatice dăunătoare curente, dar și celor viitoare.

Republica Moldova este una dintre cele mai vulnerabile țări din Europa la schimbările climatice, fiind predispusă îndeosebi la inundații și secete. Doar inundațiile din 2008 au provocat pagube de peste 120 de milioane de dolari, iar secetele care au avut loc între anii 2007 și 2012 au adus pierderi economice majore, afectînd 80% din teritoriul țării.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?