Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

ANRE a explicat creșterea prețurilor la carburanți

12 feb. 11:45   Economie
2648 0

Cotațiile bursiere la carburanți sînt tot mai mari

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o creștere tot mai accentuată a cotațiilor Platts la produsele petroliere.

De la ultimul comunicat informativ al ANRE de acum 4 zile, cotațiile Platts au mai crescut cu +3,5 % la benzină și +5,4% la motorină. Astfel, cotațiile la benzină au ajuns la 844 $/tona, iar cele ale motorinei la 900 $/tona, înregistrînd cel mai înalt nivel de la începutul anului curent.

Experții internaționali explică evoluțiile respective prin reacția piețelor globale la lipsa unor perspective imediate de încetare a focului în conflictul dintre Israel și Hamas, precum și atacurile trupelor militare americane de săptămîna trecută asupra unor grupuri militarizate iraniene din Orientul Mijlociu.

În aceste condiții, pentru ziua de mîine, 13.02.2024, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sînt stabilite la nivelul de:

  • 24,45 lei/litru - pentru benzina COR 95 (+07 bani);
  • 22,63 lei/litru - pentru motorina standard (+15 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și garantează corectitudine maximă pentru acestea.

0
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?