Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1301

Agenții economici vor putea scăpa de facturile fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile

19 mai. 2022,, 18:00   Economie
3416 0

Agenții economici vor putea scăpa de facturile fiscale atunci cînd vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, astăzi, în prima lectură.

Inițiativa legislativă, elaborată de Radu Marian, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, și alți deputați, va permite acceptarea bonurilor fiscale în calitate de documente contabile pentru agenți economici care procură mărfuri/servicii cu cardul corporativ. Așadar, bonul fiscal eliberat va putea servi ca document confirmativ pentru deducerea cheltuielilor.

”Această modificare va reprezenta o relaxare birocratică importantă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare. Timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile tranzacției, va putea fi în schimb utilizat pentru activități mult mai productive. De multe ori, eliberarea facturii fiscale înseamnă și un drum în plus, atunci cînd documentul nu a fost eliberat în momentul procurării din cauza faptului că de exemplu, contabilul nu era pe loc. Cred că fiecare antreprenor a avut astfel de episoade frustrante”, argumentează autorul.

Potrivit deputatului, în următoarele două săptămîni, proiectul de modificare a Codului fiscal și a Legii cu privire la contabilitate și raportare financiară va fi votat în cea de-a doua lectură.


”sînt deschis pentru propuneri de îmbunătățire a proiectului. Vom veni cu mai multe noutăți pozitive pentru mediul de afaceri în următoarea perioadă”, a conchis Radu Marian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?