Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Vučić a dizolvat parlamentul sîrb și a convocat alegeri anticipate

1 noi. 2023,, 12:13   Externe
1738 0

Președintele sîrb Aleksandar Vučić a dizolvat parlamentul țării și a anunțat alegeri parlamentare anticipate pentru 17 decembrie.

Despre aceasta relatează RBC-Ucraina cu referire la RTRS (Radio și Televiziunea Republicii Srpska).

Se menționează că președintele a semnat un decret privind dizolvarea Adunării Naționale și numirea alegerilor deputaților poporului pentru 17 decembrie.

Luni, 1 noiembrie, guvernul i-a trimis lui Vučić o propunere motivată de dizolvare a Adunării Naționale și de stabilire a datei alegerilor. Potrivit parlamentului, organizarea de noi alegeri în circumstanțele existente ar asigura cel mai înalt grad de democrație, ar reduce tensiunile din societate și ar afirma libera exprimare a opiniilor și punctelor de vedere cu privire la chestiuni politice, economice și de altă natură.

"În propunerea de dizolvare a parlamentului se menționează, printre altele, că în ultima vreme au existat solicitări din partea unei părți a publicului de a numi noi alegeri extraordinare ale deputaților, iar la 11 septembrie unii deputați ai partidelor politice de opoziție au făcut o astfel de solicitare președintelui republicii", adaugă RTRS.

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?